ETF – Pörssinoteerattu rahasto

ETF:t ovat pörssissä noteerattuja rahastoja, joilla käydään kauppaa pörssissä samalla tavalla kuin osakkeilla. Lyhenne ETF tulee sanoista Exchange Traded Fund. Pörssikauppaa lukuun ottamatta ETF-rahastot ovat hyvin samantapaisia kuin tavalliset rahastot. Ne ovat saman rahastolain alaisia kuin sijoitusrahastot ja jaetaan samalla tavalla UCITS ja non-UCITS rahastoihin, luokittelu joka sääntelee rahastojen sijoituspolitiikkaa. ETF-rahastot ovat myös rahastoyhtiön hallinnoimia.

ETF-rahastojen kautta voi sijoittaa tutumpien osakeindeksien lisäksi esimerkiksi raaka-aineisiin, joukkovelkakirjalainoihin ja valuuttoihin. ETF-rahastot ovat kustannustehokas tapa hajauttaa sijoituksia eri omaisuusluokkien välillä.

Ensimmäinen ETF (S&P 500 –index fund) tuli markkinoille Yhdysvalloissa vuonna 1993. ETF:ien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Tänä päivänä maailman pörsseissä noteerataan yli 3.000 rahastoa joiden yhteenlaskettu varallisuus on yli 1.500 miljardia USD.

MIKSI ETF VARAINHOITOA?

Nykypäivänä sijoitusympäristö on lähes rajaton. Harvan aika, ammattitaito tai kiinnostus riittää seuraamaan sijoitusmarkkinoita ja reagoimaan joskus nopeastikin muuttuviin markkinatilanteisiin. Silti jokainen haluaisi sijoituksiaan hoidettavan ammattimaisesti.

ETF-sijoittamisessa yhdistyvät rahasto- ja suoran arvopaperisijoittamisen edut. ETF Varainhoito tarjoaa mahdollisuuden hoitaa asiakkaiden varallisuutta entistä tehokkaammin, huomioiden asiakkaiden muuttuneet tarpeet.

MIKSI FRONT?

Frontin erikoisosaamisalue on indeksisijoittaminen. Käytämme ensisijaisina sijoitusinstrumentteina aina indeksipohjaisia ratkaisuja. Nämä ovat kiistatta tämän hetken tehokkaimpia ja läpinäkyvimpiä sijoitusmuotoja, jotka mahdollistavat aivan uudenlaisen pääsyn eri markkinoille ja omaisuusluokkiin.

Sijoitustoimintamme on kantaaottava ja jokainen strateginen muutos asiakkaiden sijoitussalkuissa on tarkkaan analysoitu ja punnittu. Kerromme aktiivisesti asiakkaillemme näkemyksen muutoksista ja syistä. Pitkä kokemuksemme suomalaisten instituutio- ja yksityisasiakkaiden salkunhoidosta auttaa meitä tässä tehtävässä.

Asiakkaanamme saat käyttöösi laaja-alaisen osaamisemme joka täyttää vaativimmatkin tarpeet. Rakennamme sijoitusratkaisut tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaan ja teemme sinulle räätälöidyt sijoituspäätökset puolestasi. Tavoitteena on pitkä-aikainen asiakassuhde joka perustuu luottamukseen ja kasvattaa varallisuuttasi.

Miksi ETF?

  • Hajautus - ETF:ien avulla voit hajauttaa tehokkaasti sijoittamalla indeksiin, joka normaalisti koostuu 25-500 osakkeesta yksittäisten osakkeiden sijaan.
  • Helppous - kaupankäynti ETF-rahastoilla on yhtä helppoa kuin osakkeilla.
  • Kustannustehokkuus - palkkiot ovat murto-osan verrattuna perinteisiin rahastoihin.
  • Likviditeetti - rahasto-osuuksilla käydään kauppaa pörssissä julkisella kurssilla reaaliajassa.
  • Läpinäkyvyys - ETF:n omistukset eri osakkeissa sekä niiden kustannukset ovat aina yleisesti tiedossa.
  • Pääsy eri markkinoille ja omaisuusluokkiin - ETF:ien avulla pystyy helposti sijoittamaan eri toimialoille, raaka-aineisiin ja maantieteellisiin alueisiin, joihin muutoin olisi hankala sijoittaa.

Lisätietoa ETF varainhoidosta,
soita 09 6829 800

Sijoitusratkaisut

Kiinnostutko, jos lupaamme sinulle parasta henkilökohtaista palvelua ja mielenkiintoisia sijoitusratkaisuja?

Lue lisää

Arvostukset

Miten tuotteemme ovat menestyneet? Käy tutustumassa meidän tuotteidemme markkinahintoihin tai analyyseihin.

Lue lisää

Rahastot

Käytämme myös rahastoissamme ensisijaisina sijoitusinstrumentteina indeksipohjaisia ratkaisuja. Käy tutustumassa rahastoihimme!

Tutustu rahastoihimme