MENU

Front Group

Ammattitaito, rohkeus ja innovatiivisuus – laatusanoja, jotka haluamme sinun kokevan Frontin asiakkaana. Tule keskustelemaan tarpeisiisi parhaiten sopivasta sijoitus- ja palveluratkaisusta.

 

Päätoimipaikka

Pohjoisesplanadi 35 Ab 5.krs, 00100 Helsinki

Puhelin 09-6829 800

Faksi 09-6829 8010

Markkinakatsaus – Kesäkuu

Markkinakatsaus kesäkuu: Italian käytös ikävä häiriötekijä markkinoille

  • Italian hallituskriisi ja uuden hallituksen linjaukset tulevasta talouspolitiikasta ovat olleet ikävä häiriötekijä markkinoille.
  • Toistaiseksi tilanne ei ole näkemyksemme mukaan kehittynyt niin vakavaksi, että se kääntäisi osakemarkkinoiden nousutrendin pidempiaikaiseksi laskuksi. Tästä syystä pidämme allokaatiossamme osakkeet edelleen lievässä ylipainossa.
  • Mikäli maan hallitus ei tingi talouspolitiikastaan, ennen pitkää edessä voi kuitenkin olla tilanne, jossa Italia ja italialaiset pankit joudutaan pelastamaan yhteisin varoin. Euroalueen poliittinen tahto ei välttämättä riittäisi tähän. Edessä voisi pahimmillaan olla euroalueen hajoaminen.
  • Osakeallokaatiossamme ylipainotamme USA:n markkinoita ja tiettyjä Euroopan markkinoita, kuten Saksaa, Iso-Britanniaa, Sveitsiä ja Suomea. Kehittyvissä markkinoissa olemme lievässä alipainossa.
  • Tuottoa korkopuolella haemme korkean riskin yrityslainoista (ns. high yield-lainat), joita ylipainotamme allokaatiossamme. Koroissa alipainotamme vahvasti valtionlainoja.
Lataa pdf